maanantai 25. heinäkuuta 2011

muija leipo; (liha)pullii, silleen tosi etnisesti.

meikän perusarkiruokakavalkadiin on liittyny uusi tulokas vanhojen tuttujen tomaattikeittojen ja makaronilaatikkojen vierelle, ihan sopivaan rakoon;

superetnisesti maustetut lihapullat ja valmispussiriisi; 


1 peruspaketti nautasikajauhelihaa, pirkka.
2 pientä mutta mahdollisimman itkettävää sipulia, pirkka
6 valkosipulin kynttä, pirkka, määrää voi pienentää jos ei uskalla
2 kananmunaa, pirkka
1 prk uncle samin eiku benin tikka masalaa.
mausteet: garam masala, juustokumina, valkosipulijauhe, minttu, paprika, chili, curry, suola, jauhettu mustapippuri, rosmariini, basilika.

1. silbbua sibalit. mitä hienommaksi sitä parempi koska hitto ku ne pirulaiset vaan murenee muuten pannulle.
2. heitä mausteet leivontakulhon pohjalle, kaikkea saa laittaa ihan mukavasti että se ite lihabulla myös maistuu sieltä kastikkeen alta.
3. sibalit ja mausteet sekaisin tämän aiemmin mainitun kulhon pohjalla, antaa vähäsen aikaa imeytyä, sillä aikaa voit vaikka ottaa vähän huikkaa tai vaihtoehtosesti juosta kauppaan ku unohit ostaa kananmunia.
4. sitten sekaan nautasikajauheliha sekä kananmunat. SEKOITA SITTEN SILLEEN HELLÄSTI, mielellään ihan käsillä että tulee semmonen näppituntuma.
5. heitä tarpeeks laakeelle paistinpannulle voita ja ryspiöljyä, mutta ihan vaan vähäsen.
6. pyörittele "taikinasta" mahd. pieniä palloja ja pistä pannulle paistumaan, anna olla n. 4min.
7. käännä pallot etteivät pala ja lisää joukkoon tikka masala-kastike.
8. anna hautua n. 10-15min.
9. tarjoile ohjeidenmukaan keitetyn pussiriisin kanssa.


jesjes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti