maanantai 30. toukokuuta 2011

apua oon tulessa !

aattelin jakaa teille taas pitkästä aikaa mun henk.koht suosikkiohjeen sen äidin katkarapupiirakan jälkeen;
eli sil vou plait;



PESTO-LOHI UUNISSA;
(mulla ei oo kuvii ku en jaxanu ottaa)

1 lohi filéé; meillä käytetään tarjouslohta 8,95e/kg mutta kuulemma myös normaali lohi on hyvää, en ole testannut tätä 16,95e/kg tuotetta joten en ole aivan varma, kokeilkoon kenen lompakko suo ja makuhermot antavat myöten. 
1 purkki pirkkapestoa
sitruuna tai se keltanen sitruunamehupullo, ei juissi kun se toinen
suolaa, mielellään merisuolaa, eiku itseasiassa siis just merisuolaa.

  1. Laita uuni lämpenemään 200'asteeseen, celcius ei fahrenheit. idiootti.
  2. taputtele / läimi sen sun lohifiléés päälle ihan kunnolla sitä suolaa, siis kunnolla
  3. tässä vaiheessa on hyvä muistaa että jumansviidu unohtu nyppiä ne ruodot vex.
  4. ruikkaile silleen tosi härskisti sitä sitruunanmehua siihen päälle, maun mukkaan.
  5. sivele pesto sitten päälle, puol purkkia riittää n. 700g siipaleelle. mutta jälleen, oman maun mukkaan.
  6. tuikkaa tuo merien kuningas (hain ja valaan jälkeen siis) uuniin n 20min, kun pesto on saanut sellaisen mukanan kullanruskean vivahteen niin härdellin pitäis olla valmista.
  7. älä unohda kalaa uuniin siitäkään huolimatta että ehkä onnistuit tässä kaikessa moitteettomasti.
tän kaa me syötiin pirkan lohkoperunoita. mutta mun sydän söi silti uusia perunoita ! kelatkaa, ne on ihan kohta täällä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti