torstai 11. elokuuta 2011

jauhelihapata kaurapuuron mausteilla, tai ainaki osittain !

muijja repäs, ja päätti kerranki kokeilla jotain erilaista ja uutta ja outoo ! seuraava resepti pohjautuu hatarasti tähän ohjeeseen ! kyseinen resepti on siis amerikkalaisen chili-ruoan ohje mutta muunsin sen ohuesti patapohjaiseksi paksuksi keitoksi !



pohja;
2 punasipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
porkkanaa, oman maun mukaan, ite käytin viittä ohutta kesäporkkanaa
400g jauhelihaa
1,5l kanalientä
2prk (omanmaunmukaan) maustettua tomaattimurskaa
mausteet;
cayennepippuria, ite laitoin ½teelusikallista ja mun naama palo, mutta oonki superchiliherkkä
½ tl kanelia
2 tl basilikaa
2tl oreganoa
2tl valkosipulijauhetta
1tl rouhittua mustapippuria
2rkl fariinisokeria
3tl paprikaa
2tl timjamia/rosmariinia
(tuoretta persiljaa!)

1. valmista _isossa kattilassa_ kanaliemi ja lisää joukkoon tomaattimurska
2. kuullota voissa sibalit ja valkosibalit ja porkkanat
3. lisää joukkoon jauheliha ja murenna silleen ihan kunnolla, köntit ei oo hyviä
4. heitä kanaliemitomaattimurskan sekaan koko komeus
5. lisää mausteet, kannattaa välissä aina testata että tarviiko lisää!
6. anna hautua tunti-puoltoista ja käy välillä sekottamassa ja rääppimässä.
7. napsi persiljaa keiton päälle ja anna olla vielä hetki.
8. ite nautiskelin mun superhyvän ateriani vichyn kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti